top of page

Vooruit

Bijgewerkt op: 4 jul.


Om aan te moedigen de eerste stappen te zetten


Famara, Lanzarote - 15 juli 2023


Waar begint zoiets?


Zoveel ideeën, zoveel dromen, zoveel emoties. Online cursussen verschijnen op social media, podcasts waar je nieuwe kennis kan vergaren en waar tips voorbij komen, boeken die je kan lezen, mensen om je heen die je ideeën aandragen. En er moet zoveel, je moet gezonder eten, je moet goed slapen, je moet goed voor jezelf zorgen, je moet eropuit blijven gaan. Genoeg om je in onder te dompelen of zelfs te verdrinken. Er is zoveel, maar waar begin je dan? De zin ‘’iedereen doet maar wat’’ moedigt mij aan het leven net iets minder serieus te nemen en ook gewoon maar wat te doen. Dit doe ik dan wel vanuit de belofte aan mezelf om mijn intuïtie te volgen, naar dat onderbuik gevoel te luisteren, die fluisterende stem. Dat bekt natuurlijk lekker, volg gewoon je intuïtie! Nou dat bekt misschien wel lekker, maar dat werkt natuurlijk niet in een split second. Soms geeft mijn intuïtie me iets in, maar komt me dat simpelweg even niet zo goed uit om ernaar te luisteren.


Om mijn intuïtie überhaupt te kunnen horen, zal er wat stilte gecreëerd moeten worden. Het ego is namelijk vaak beter hoorbaar. Je ego vindt overal wat van, zeker als dingen veranderen. Die zal je altijd vertellen waarom alles beter kan blijven zoals het is. Dus zodra we deze gedachten horen, kunnen we besluiten die radio even wat zachter te zetten. En je hogere zelf weer achter het stuur plaats te laten nemen. In stilte.

Dat is precies wat ik nu doe. Stap 1 heb ik dus eigenlijk al gezet, door te besluiten te stoppen met mijn werk. Uit die sneltrein te stappen. Het meest relaxte van die trein was de financiële zekerheid. Maar om in die sneltrein te kunnen blijven zitten, moest ik wel heel veel van mezelf opzij zetten. Mijn intuïtie is de afgelopen 2,5 jaar hier in Lanzarote een beetje een ondergesneeuwd kindje geworden. Ik heb daarom door te stoppen met werken tijd voor mezelf gecreëerd om tot rust te komen, de dagen zich te laten ontvouwen zoals ze komen en het ego type ‘’de zuinige Hollander’’ even wat zachter te zetten. Want geloof me, die valt me nog dagelijks lastig. ‘’Zou je dat nou wel doen meid, je spaargeld hiervoor gebruiken, dat is toch zonde!’’. Ja dat mag jij best zonde vinden, maar ik besluit liever eindelijk eens vertrouwen te hebben en ballen te tonen om te gaan voor mijn eigen dromen.


Vrouw zit op rots en staart voor zich uit met een skateboard, avontuur, zoektocht naar zichzelf

Famara, juni 2022

Schilderij @silvana_mello


Dus nu…


Doe ik een beetje van alles waar ik dit verhaal mee begon. Ik volg cursussen om aan mezelf en mijn mindset te werken. Momenteel ben ik bezig met Romantisch Manifesteren van Willemijn Welten en binnenkort start ik met de Mindful Money Masterclass van Sanny Verhoeven en Jorg Ruis. De ene cursus om meer in contact te komen met mezelf, mijn intuïtie, mijn dromen en me daarvoor te openen. En de andere om mijn beperkende overtuigingen te leren kennen en te hervormen. Beide zijn ook absolute inspiratie om mijn eigen droom toekomst te creëren.

Ook neem ik nu de tijd mijn gezondheid aandacht te geven. De afgelopen jaren, maar zeker ook daarvoor, was er veel stress in mijn leven. Altijd keihard werken (100% inzet vind ik blijkbaar niet genoeg) en alle ballen hoog willen houden. Sociaal leven, sporten, persoonlijke groei.. maar dan op een moordend tempo. De pauze knop is ingedrukt, ik besteed aandacht aan slaap, probeer het mediteren weer op te pakken, te sporten, naar de fysio/osteopaat te gaan of andere alternatieve geneeswijzen om beter te weten wat mijn lichaam nodig heeft om gezonder te worden en beter in balans te komen. Dus ook tijd om gezonder te koken. Mijn discipline weer een beetje op te vijzelen, want het is namelijk altijd makkelijker een zak M&M’s te kopen dan een lekkere vega lasagne te maken. Yep, ook ik bezwijk voor de suikers, more then you know.

Ik vraag ook meer hulp. Ook al heb ik veel mensen die ik liefheb op afstand wonen, mijn iPhone lost dit probleem voor nu gelukkig op. Even virtueel knuffelen en connecten met alle lieve mensen om me heen. Getting sentimental here, want ik ben ZO blij met al die toppers om me heen.

Dit is enkel een greep uit wat mij bezighoudt op dit moment. Want er ligt nog zoveel op me te wachten waar ik zin in heb om mee te beginnen. Boeken die ik wil lezen, een nieuwe woonplek die ik wil zoeken, een nieuwe auto waar ik het mini camper gevoel in kan creëren, reisjes maken om nieuwe plekken te ontdekken, een coaching opleiding gaan volgen etc. Google is mijn beste vriend om al deze dromen en wensen levend te houden. Maar ook in dit verhaal aan jou ook. Het houd me scherp in wat mijn wensen zijn. En het is trouwens bijna een fulltime job, zit verdorie hier de hele dag binnen te schrijven terwijl de zon schijnt. Het leven gaat niet altijd over rozen!


Vrouw staat in de het natuurgebied El Teide in Tenerife

Tenerife mei 2023


Wat er vooral overheerst is dankbaarheid en tevredenheid. Voor de ruimte die ik mezelf heb gegeven dit te onderzoeken, voor de lieve mensen om me heen hier in Lanzarote, in Nederland en waar ook ter wereld, voor alle mooie inzichten die ik al heb gekregen in de afgelopen 3 weken sinds ik gestopt ben met werken, voor mijn daadkracht om meer actie te ondernemen, voor de zon die hier bijna elke dag schijnt, voor de excitement die ik voel voor alles wat er nog op me te wachten staat en voor het feit dat ik door de eerste stappen die ik gezet heb nu al mijn intuïtie vaker hoor en er ook nog eens naar durf te luisteren.


Het is dus een zoektocht, dat is het hele leven. Al zeg ik liever ontdekkingstocht, dat klinkt net wat avontuurlijker. Een ontdekkingstocht waarin je in beweging moet blijven en tussendoor even stil moet kunnen staan om te realiseren wat jouw intuïtie jou wil vertellen. Want misschien was je onderweg naar een droom, maar voel je dat je die wens toch iets wil bijstellen. En dan mag dat.

Maar het mooiste is om groots te dromen. En misschien bereiken we die grootse dromen niet, of misschien zelfs beter dan je je nu kan bedenken. Maar dan komen we in ieder geval wel dichter bij wie we zijn en waar wij gelukkig van worden. Dat kan volgens mij nooit kwaad! Is er in jou leven iets waar je in wil groeien? Of heb je dromen die je wil laten uitkomen? Dan is het goed om te realiseren of datgene wat in je hoofd blijft rondspoken je leven op dit moment niet overschaduwd. Des te meer kracht kan je dit geven om voor jouw dromen te gaan en niet vergeten even stil te staan en dankbaarheid te voelen bij wat er allemaal al wel is. Wat je allemaal zelf al gecreëerd hebt. Sta er even bij stil en ben er een potje trots op. En als die dromen zo belangrijk voor je zijn, dan zal je er ook alles aan doen om ze te bereiken. En dan moeten we vooral in beweging blijven en ‘’maar wat doen’’, dat is alles!

96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page